07 rugsėjo 2012

Tai ar geras pasirinkimas?

Begalvojant apie Žalgirio sudetį, iškilo man toks klausimas : ,,Ar visgi  nevertėjo pratęsti sutarties su T.Delininkaičiu?". Juk finale jis sužaidė  solidžiai, tačiau visą sezoną jis nedemonstravo tokio žaidimo, kokį galėjo. Todėl norėčiau apžvelgti situaciją.
 Šiuo metu Žalgiris turi du tikrus gynėjus ir du pusiau, kurie gali žaisti ir įžaidėjo ir gynėjo pozicijose: R.Kaukėnas, V.Lipkevičius ir pusiau, tai M.Popovic bei A.Juskevičius.Svarbiausia, manau reiktų atkreipti dėmesį i pagrindinį ,,SG" tai Rimantą Kaukėną, nes praeitais metais tikras gynėjas pagrindinis buvo Delininkaitis.
 Visi žinome, kad Rimas tikrai yra aukščiausios klasės žaidėjas, beabejonės jis turi nemažai patirties ir per paskutines rungtynes su Lietuvos Rytu pelnė 9 tšk.Jis puikiai dirba ginyboje, greitas, efektyvus, turintis staigų prasiveržimą, tačiau jis yra 34 metų amžiaus .Ir tai yra pakankamai daug profesionalui.Vėlgi mano manymu, Žalgiris pasirašė kontraktą dėl jo stabilumo, tačiau tai gali būti rizikingas sprendimas, nes vis dėlto su metais juk kokybė žaidimo krenta, ir jėgų mažiau ir traumos vis dažniau pasitaiko.
 O Delininkaitis nežais Žalgiryje, nes komanda nenori rizikuoti. Juk jei vėl visą sezoną jis nežais taip kaip galėtų, tai kam tada reikia. Tačiau Delininkaičio nurašyti tikrai negalima.Plastiškas, turintis taiklią ranką, greitas gynėjas.
 Mano manymų Žalgiris norėjo pakeisti komandos sudėtį, įvesti į palyginus jauną komandą patirties.Juk tokiuose geruose klubuose Rimas žaidė, todėl patirties turi apsčiai. Jei jau pasitaikė proga pasirašyti kontarktą su tikrai gerai pažystančiu europietiško krepšinio suptilybes krepšininku, tai kodėl gi ja nepasinaudojus? Juk vis dėl to reikėjo atsinaujint Žalgiriui savo sudėti. 


Komentarų nėra:

Powered By Blogger